14 februarie - ziua comemorării poetului Grigore Vieru, 86 ani de la naștere

2021-02-14 12:30

Astăzi, poetul Grigore Vieru, cântătorul dorurilor și durerilor noastre, ar fi împlinit onorabila vârstă de 86 ani.

Este o zi deosebită, în care comemorăm poetul și contribuţia la renaşterea naţională.  Primarul General al municipiului Chişinău, Ion Ceban, alături de viceprimarul Angela Cutasevici, Direcția Cultură în colaborare cu Uniunea Scriitorilor, precum și reprezentanți ai municipalității, au depus flori la bustul poetului, de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt".

În cadrul evenimentului, Ion Ceban a menționat că Grigore Vieru va rămâne viu prin versurile sale cântate de marii artiști. Iar generațiilor viitoare nu le rămâne decât să-i onoreze memoria, sa-i citească versurile așternute cu atâta har de poet, începând cu Abecedarul „Albinuţa", carte cu care au crescut multe generații de copii.

Pentru anul 2021, Direcția Cultură a prevăzut surse financiare în buget și va iniția procedura de lansare a concursului de proiectare a încăperilor cu destinație de muzeu, elaborarea devizului de cheltuieli, preum și a caietului de sarcini pentru efectuarea lucrărilor de reparație.