27 martie – sărbătorim Ziua Mondială a Teatrului

2021-03-26 10:49
Astăzi, 27 martie – sărbătorim Ziua Mondială a Teatrului.
Oriunde se află o societate umană, acolo se manifestă efemera lume teatrală, irepresibilul Spirit al Spectacolului. Teatrul trăiește o lume aparte - exprima complexitatea umană, diversitatea, vulnerabilitatea în carne şi oase, prin răsuflare şi voce. Ne adunăm pentru a plânge şi a ne aminti, a râde şi a contempla, a învăţa şi a mărturisi, iar misiunea actorilor în scenă este de a trezi cele mai sublime și mai înălțătoare emoții pe care le poate trăi o ființă umană.
 
Este un prilej în plus de a oferi un semn de gratitudine și admirație uneia dintre cele mai nobile activități artistice, găzduite de Măria Sa Teatrul, precum și de a afirma că sensibilitatea și plasticitatea oamenilor de teatru din Republica Moldova, care au preluat cele mai bune practici din tradiția teatrală românească și cea rusă, poate fi comparată cu puține activități teatrale din lume, fapt pentru care trebuie să ne mândrim și să apreciem la justa valoare.
 
Stimați membri ai comunității teatrale, dragi prieteni,
 
Vă adresez sincere felicitări cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, însoțite de alese gânduri de prosperare continuă și afirmare în teatru – arta care adună oamenii, aduce inspiraţie, încântare şi informaţie, crează o lume a speranţei şi a conlucrării cu inimile deschise.
 
Vă urez ca munca să Vă aducă bunăstare și motive de bucurie, ca poveştile frumoase să prindă viaţă pe scena Dumneavoastră, să jucați rolurile la care visați, delectându-Vă sufletul cu fiorii succesului.
Din partea Direcției Cultură, Vă mulțumim pentru toate emoţiile dăruite cu pasiune şi profesionalism. Voi ne îndemnaţi la reflecţie şi meditare asupra vieţii.  Să Vă fie munca binecuvîntată cu talent, suflet, sinceritate, inocenţă şi graţie.

Cu profund respect, Valentina VOLONTIR, șef al Direției Cultură.