Activități artistico-culturale dedicate Sărbătorii Naționale „Dragobete” cu genericul: „Pictăm cu drag de Dragobete”

2021-02-16 12:46

 

Între 24-28 februarie 2021, Direcția Cultură a Primăriei Municipiului Chișinău și Muzeul de Istorie a orașului Chișinău, în parteneriat cu Școala de Arte Plastice „Alexei Șciusev”, organizează activități artistico-culturale cu participarea discipolilor școlii cu genericul „Pictăm cu drag de Dragobete”.

Conform tradițiilor populare, sărbătoarea Dragobete, vine să consemneze începutul de primăvară, moment în care întreaga natură renaște și asemeni păsărilor – se logodesc îndrăgostiții. Activitățile culturale organizate cu acest prilej, au scopul de a reaminti și de a marca această frumoasă tradiție.

Pe data de 24 februarie 2021, ora 15:00, în incinta Muzeului de Istorie a orașului Chișinău se va desfășura atelierul de creație cu participarea discipolilor Școlii de Arte Plastice „Alexei Șciusev” întitulat „Dragobete între dragoste și tradiții”.
Vernisajul expoziției de artă vizuală a discipolilor Școlii de Arte Plastice „Alexei Șciusev” cu genericul „Pictăm cu drag la Dragobete”, va avea loc pe 24 februarie 2021 la ora 16:00, în sala panoramică a Muzeului de Istorie a orașului Chișinău.
Expoziția de artă vizuală și secvențe ale atelierului de creație, vor fi expuse în internet pe paginile instituțiilor organizatoare și partenere, pe data de 25 februarie 2021 la ora 11:00.
Expoziția de artă vizuală va putea fi vizitată în perioada 25-27 februarie 2021, în sala panoramică a Muzeului de Istorie a orașului Chișinău, str. Alexei Mateevici 60A.