APEL către locuitorii capitalei: „Este imperios să fim responsabili și conştienţi. Covid-19 nu cruță pe nimeni”

2021-03-24 19:13
 
Direcția Cultură a Consiliului municipal Chișinău vine cu un mesaj de responsabilizare și sensibilizare către locuitorii capitalei, privind respectarea tuturor normelor epidemiologice pentru a opri răspândirea virusului COVID-19.
În temeiul Hotărârii nr. 34 din 20.03.2021, se declară starea de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul municipiului Chișinău în perioada 19 martie - 18 aprilie 2021, inclusiv.

În mod special, se reiterează necesitatea portului obligatoriu al măștilor de protecție în toate spațiile publice deschise și închise pe întreg teritoriul municipiului Chișinău, inclusiv în stradă și în transportul public. Masca trebuie să acopere atât gura cât și nasul. Purtarea măștilor de protecție este o măsură esențială obligatorie în perioada pandemică COVID-19, un element esențial de responsabilitate și solidaritate comunitară.

Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în Hotărârea nr. 34 din 20.03.2021 constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi drept temei pentru tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Este dovedit că o persoană informată este una protejată. În acest context, municipalitatea oferă informații despre Coronavirus și măsurile de prevenire a infecției, preluate dintr-o sursă demnă de încredere cum este Organizația Mondială a Sănătății, care actualizează informațiile în baza rezultatelor științifice obținute. Astfel că, pentru a ajuta și a ghida mai ușor persoanele din municipiul Chișinău, care au simptome de infectare cu COVID-19 și nu cunosc care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeze în situațiile în care prezintă simptome, dificultăți și neclarități în acest sens, municipalitatea a elaborat ghidul „Ce trebuie să fac atunci când am simptome de infectare cu COVID-19?", disponibil pe adresa: https://chisinau.md/libview.php?l=ro&idc=403&id=33120&t=/Presa/Comunicate-de-presa/Ghid-pentru-locuitorii-capitalei-Ce-trebuie-sa-fac-atunci-cand-am-simptome-de-infectare-cu-COVID-19

Împărtășiți aceste informații cu familia, prietenii și colegii dvs. pentru a vă asigura că oamenii au informațiile despre COVID-19 și își pot proteja sănătatea.