Cultura are o MISIUNE! Aceea de a face lumea și oamenii mai buni!

2021-01-13 08:43
Mihai Eminescu spunea: „Fără muncă, nu există bunăstare, fără adevăr nu există cultură”.

De nouă ani, prima mare celebrare de importanță națională, odată cu începerea anului este Ziua Națională a Culturii pe care o sărbătorim la data de 15 ianuarie, dată, care coincide deloc întâmplător cu ziua de naștere a personalității emblematice a acesteia, marele nostru Poet Național – Mihai Eminescu.

Cultura este foarte importantă pentru a putea simţi esenţa vieţii, este SUFLETUL societății. Nu ne putem imagina cum am putea trăi într-un oraș în care să nu existe teatre, săli de concerte, clădiri foarte vechi și galerii de artă.
Cultura ne oferă un sentiment unic de apartenenţă la cele mai diverse valori ale existenţei umane, care s-au format pe parcursul a mii de ani, începând cu ritualuri antice și terminând cu tehnologiile informaţionale moderne.
Cultura este cea care ne oferă posibilitatea să creăm o atmosferă mai bună pentru o viață mai bună, contribuind la soluţionarea problemelor politice, sociale și umanitare. O ţară fără cultură nu există. O naţie fără cultură nu are identitate - au remarcat înaintaşi de-ai noştri.

Din păcate, anul care s-a scurs ne-a văduvit de câţiva dintre cei mai de vază promotori ai culturii noastre, personalităţi care, prin opera lor, ne-au dus faima în întreaga lume. Regretăm plecarea de lângă noi a Maestrului în Artă - Alexei Revenco, jurnalista Lidia Bobână, actrița de teatru și film - Eugenia Botnaru, artista Natalia Ștefăneț, șef Secție cultură al Preturii sectorului Centru - Tofan Vladimir și a altor personalităţi marcante.

Stimați concetățeni, dragi prieteni, oameni de cultură,
Cultura are o MISIUNE! Aceea de a face lumea și oamenii mai buni! Sălile de concert, cele de teatru, galeriile de artă, bibliotecile, etc. trebuie să-și regăsească sufletele omenești ale publicului care vine să le dăruiască căldură și să le creeze temei pentru inspirație!