DE ZIUA NAȚIONALĂ A CULTURII, COLECTIVELE ARTISTICE MUNICIPALE AU FOST PREMIATE CU DIPLOME DE MERIT ȘI TEHNICĂ DE CLACUL

2021-01-15 20:54
Cu prilejul sărbătorii ,,Ziua Națională a Culturii”, Primăria municipiului Chișinău și Direcția Cultură a Primăriei municipiului Chișinău au înmânat diplome de merit și laptopuri pentru performanțe deosebite în promovarea culturii naționale pentru: trei școli de muzică, trei școli de artă, trei biblioteci și colectivelor artistice municipale din subordinea Direcției Cultură.

Beneficiarii acestor premii sunt:  Ansamblul de muzică și dans „Mărțișor”, Formația Etno Jazz „Trigon”, Ansamblul de muzică ușoară „ALEX CALANCEA BAND”, Ansamblul etnofolcloric „Plăieșii”, Orchestra de muzică populară condusă de frații Vasile și Vitalie Advahov, Școala de Muzică „Eugen Doga”, Școala de Muzică „Maria Bieșu”, Școala de Arte „A. Stârcea”, Școala de Arte „V. Polecov”, Școala de Arte plastice „A. Șciusev”, Centrul Academic Internațional Eminescu, Filialele „Târgoviște” și „Ștefan cel Mare” ale Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu”, Teatrul de păpuși „Pinocchio”,  etc

Valoarea totală a premiilor este de peste 273 mii lei, bani alocați din bugetul Direcției Cultură.

Diplomele și computerele au fost înmânate reprezentanților lumii artistice de viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, care a ținut să menționeze că în perioada marcată de pandemie, cei bolnavi de COVID-19 sau care au stat în autoizolare, au căutat alinare în cântecul, poezia, pictura și spectacolele oamenilor de cultură.
„Dumneavoastră aveți darul de a exprima cel mai reușit trăirile și emoțiile oamenilor, sensibilizând inimile fiecăruia. Lumea artistică contribuie la promovarea valorilor general-umane”, a declarat viceprimarul.

,,Noi, cei din cadrul Direcției Cultură - școlile de muzică, arte, arte plastice și colectivele artistice municipale, suntem un nucleu adevărat în promovarea imaginii țării la nivel național și internațional, și asta mă face să fiu mândră de potențialul pe care îl avem”, a declarat șeful Direcției Cultură, Valentina VOLONTIR.