Lansarea Campaniei sociale de susținere a personalităților notorii din domeniul culturii cu genericul: „Dăruim lumină”

2021-04-29 20:26

Împreună, de sărbători, devenim mai buni, prin solidaritate și grijă.


Pe data de 04 mai 2021, ora 14:00, în HOLUL Direcției Cultură va avea loc lansarea Campaniei sociale de susținere a personalităților notorii din domeniul culturii cu genericul: „Dăruim lumină” care are drept scop susținerea oamenilor din domeniul culturii.
Domeniul culturii ca important ambasador al imaginii ţării, implică şi o responsabilitate sporită a oamenilor de cultură. 

Campania este lansată la inițiativa Primăriei mun. Chișinău și realizată prin intermediul Direcției Cultură. Astfel că, în cadrul  evenimentului vor fi felicitați 31 de personalități remarcante din domeniul culturii și cei care și-au sărbătorit aniversare de 60, 65, 70....100+ ani în perioada ianuarie-aprilie a.c. 

Totodată, în acest an, pentru prima dată, la inițiativa Primarului General, Ion CEBAN, Direcția Cultură a evaluat și monitorizat situația a peste 1000 de artiști, oameni de cultură privind starea sănătății și starea materială în care se află. În rezultatul monitorizării situației, Direcția Cultură a identificat 110 persoane, artiști, oameni de cultură, aflați în situație de risc. Ca urmare, direcția a înaintat un demers către Comisia municipală pentru stabilirea și acordarea ajutorului material familiilor defavorizate din muncipiul Chișinău în vederea acordării ajutorului material unic – a câte 1000 lei –către Sărbătorile de Paşti, în sumă totală de 110 000 lei.

În cadrul evenimentului, deasemenea va fi prezentată și admirată expozița fotografică din cadrul proiectului televizat, care va fi difuzat la TV Moldova 1 pe data de 02 mai, ora 09.00 - 10.20.

Agenda evenimentului:
1. Partea oficială -  mesaj de felicitare;
2. Omagierea oamenilor de cultură și-au sărbătorit aniversare de 60, 65, 70....100+ ani în perioada ianuarie-aprilie a.c.;
3. Înmânarea certificatelor de atestare conducătorilor formațiilor artistice care au susținut atestarea în perioada decembrie 2020 și au obținut titlul de colectiv „model”;
4. Program pascal cu Ansamblul etnofolcloric „Plăieșii”. Conducător artistic Nicolae GRIBINCEA, Artist al Poporului.

Împreună, de sărbători, devenim mai buni, prin solidaritate și grijă.