Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, din partea șefului Direcției Cultură, Valentina VOLONTIR

2021-01-15 08:18
Începând cu anul 2013, pe 15 ianuarie, data în care s-a născut Mihai Eminescu- poetul care reprezintă expresia supremă a neamului românesc, în Republica Moldova este marcată Ziua Națională a Culturii.

Cultura este foarte importantă pentru a putea simţi esenţa vieţii. Nu ne putem imagina cum am putea trăi într-un oraș în care să nu existe teatre, săli de concerte, clădiri foarte vechi și galerii de artă.

Cultura ne oferă un sentiment unic de apartenenţă la cele mai diverse valori ale existenţei umane, care s-au format pe parcursul a mii de ani, începând cu ritualuri antice și terminând cu tehnologiile informaţionale moderne.

Cultura este cea care ne oferă posibilitatea să creăm o atmosferă mai bună pentru o viață mai bună, contribuind la soluţionarea problemelor politice, sociale și umanitare.

O ţară fără cultură nu există. O naţie fără cultură nu are identitate,- au remarcat înaintaşi de-ai noştri.

Dragi concetățeni, dragi și frumoși oameni de cultură, în această zi simbolică, aş vrea să adresez sincere urări de fericire, multe împliniri și bunăstare tuturor celor care ştiu să aprecieze valoarea culturii naţionale şi să contribuie la dezvoltarea acesteia. La mulți ani cu ocazia prezenței Dumneavoastră în viața poporului nostru! Vă doresc tuturor multă sănătate, energie creatoare și să fiți mereu izvor nesecat de inspiraţie.
Cu deosebit respect, șef al Direcției Cultură, Valentina VOLONTIR.