Mesajul de felicitare al șefului Direcției Cultură dedicat Zilei Independenței Republicii Moldova

2021-08-27 06:25
         Stimați concetățeni,
În numele Direcției Cultură și al meu personal, Vă adresez sincere felicitări prilejuite de sărbătoarea națională – Ziua Independenței Republicii Moldova. Se împlinesc 30 de ani de când Statul Republica Moldova se află pe calea libertății și independenței.
 
Această sărbătoare trezește în fiecare cetățean al țării un sentiment de solidaritate și de afirmare față de trecutul istoric, care a lăsat puternice amprente atât în viața economică, cât și în cultura și conștiința noastră națională.
Întâi de toate, independența presupune disciplină, muncă și demnitate. Fiecare dintre noi, trebuie să educăm aceste calități în noi și în cei care vin în urma noastră, acasă, la locul de muncă, în societate. 
Astăzi, domeniul Culturii din municipiul Chișinău are un rol extrem de important în  consolidarea valorilor autentice și a preeminenței spiritului creator. Direcția Cultură sprijină cu fermitate determinarea cetăţenilor acestui stat, de a viețui într-o țară frumoasă, în care arta veritabilă să-i propulseze spre cele mai înalte dimensiuni
spirituale.
Exprimându-mi sincerele felicitări cu ocazia Zilei Independenței, urez tuturor conaționalilor noștri, să-și mențină curajul și angajamentul pentru apărarea valorilor culturale fundamentale.

La mulți ani, Moldova!
         Cu respect,
        Valentina VOLONTIR,
        șef al Direcției Cultură