Prelegere publică ,,Pe treptele vieții”, susținută de dr.hab. în studiul artelor și culturologie, Liliana CONDRATICOVA

2021-02-10 16:09
Vineri, 12 februarie, ora 12.00, Direcția Cultură a Primăriei Municipiului Chișinău și Muzeul de Istorie a orașului Chișinău în parteneriat cu Academia de Științe a Moldovei și Universitatea de Stat din Moldova, organizează prelegerea publică „Pe treptele vieții” (scări, trepte, baluștri din Chișinău), susținută de dr. hab. în studiul artelor și culturologie Liliana Condraticova (AȘM/USM).

Prelegerea va fi însoțită de o expoziție de fotografii prezentată în incinta Muzeului de Istorie a orașului Chișinău, între 11 februarie - 23 februarie 2021.

Aprofundarea cercetărilor istoricului orașului Chișinău deschide tot mai multe aspecte necunoscute sau mai puțin știute, fapt ce completează substanțial istoria arhitecturii și mai ales a artei decorative a edificiilor amplasate în centrul istoric al capitalei. Istoria și descrierea scărilor de fontă introduse în circuitul științific prin intermediul acestui eveniment permite realizarea unui tablou general cu privire la evoluția feroneriei artistice din Basarabia. Evenimentul este realizat în cadrul proiectului 20.80009.16.06.19. A „Cultura promovării imaginii orașelor din Republica Moldova prin intermediul artei și mitopoeticii”.

Prelegerea și vernisajul expoziției va fi transmis online de către Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale pe link-ul:
https://www.youtube.com/watch?v=OdRDkSfeAR0...

Expoziția de fotografii poate fi vizitată în perioada 11 februarie - 23 februarie 2021, în sala panoramică a Muzeului de Istorie a orașului Chișinău, str. Mateevici 60A.