Programul manifestărilor cultural-artistice dedicat sărbătorii - Zilei Naționale a Culturii și împlinirii a 171 de ani de la nașterea Poetului Național, Mihai Eminescu

2021-01-13 14:26
Direcția Cultură a Consiliului municipal Chișinău organizează la data de 15 ianuarie 2021 o suită de activități cultural-artistice dedicate Zilei Naționale a Culturii și împlinirii a 171 de ani de la nașterea Poetului Național, Mihai Eminescu.

Programul constituie un adevărat medalion literar-muzical care cuprinde: spectacole muzicale, concurs-recital de poezie, vernisaj ale lucrărilor elevilor de arte vizuale, concerte  prezentate de către Școlile Muzică,  Arte și Arte Plastice ale Direcției.  Filialele Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu” vor organiza expoziții virtuale de carte, întîlniri cu personalități, discuții și lecturi publice cu tematică eminesciană, care ne vor delecta cu cele mai frumoase și melodioase poezii, opere de artă.

Menționăm că conform deciziei nr. 35 din 27 noiembrie a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) este declarată, în toată țara, stare de urgență în sănătate publică până pe data de 15 ianuarie 2021, inclusiv. Astfel că, în vederea diminuării riscurilor de infectare a cetățenilor cu coronavirus, evenimentele cultural-artistice vor fi difuzate în regim online, pe rețelele de socializare a Direcției Cultură.